Home         Geschiedenis         Groepsleden         Repertoire         ContactHet kwartet van pianist Gerard Butter en bassist Kees Heijliger bestaat sinds 1980 en opereert dus bijna 25 jaar.
De laatste jaren in de volgende bezetting (vlnr):

  • Gerard Butter - piano
  • Peter van Raamsdonk - drums
  • Kees Heijliger - bas/zang
  • Erik van der Weijden - altsaxofoon

Het repertoire van de groep bestaat voornamelijk uit de klassieke jazzstandards; musicalstukken en liedjes van wereldvermaarde muzikanten als Miles Davis, Thelonius Monk, Duke Ellington en anderen die het rijke muzieklandschap bevolkten. Onze Kees toont zich tegenwoordig een waardig componist, zodat het Gerard Butter/Kees Heiligerkwartet dankbaar van deze nieuwe aanvulling gebruik kan maken.
Naast de mooie jazzliedjes speelt het kwartet ook swingende latinmuziek, gevoelige ballads en een paar bluessongs. Nu zou het voor de komende 25 jaar een geweldige uitdaging zijn om nog veel meer van die liedjes te laten horen aan iedereen die van een goed brokje muziek houdt.


Eind vorig jaar zijn er plannen ontstaan voor het maken van een CD en na een korte periode van voorbereiding heeft het Gerard Butter/Kees Heijliger kwartet eind maart 2003 in de River Studio in Alkmaar opnames gemaakt. De CD is klaar dus we kunnen een promotietour kunnen gaan houden. Op de CD staan schitterende meesterwerken als "In a Sentimantal Mood", "Splanky", "Lady Bird" en "When Sunny Gets Blue". Verder staat er een prachtige compositie van Kees op.

Opnames maken met de band was weer een hele ervaring, zoals eigenlijk alle aktiviteiten met het kwartet grootse ervaringen zijn en altijd vele luisterrijke verhalen opleveren.
In de afgelopen jaren is er met vele geweldige muzikanten gewerkt al dan niet in een gastrol. We noemen hier Jaap Zwaag, Johan Baartscheer, Theo Meurs, Frank Stolwijk, Stevan Kruger, Charlie Nanlohy, Teake Ettema, Henk-Jan van der Sluis en de befaamde Louise Mason.

Mocht u geïnteresseerd zijn geraakt kunt u bellen met:
Gerard Butter: 0251-230358
Kees Heijliger: 0251-235285
U kunt ook mailen met:
Kees Heijliger
of
Erik van der Weijden
Een CD bestellen kan bijvoorbeeld ook d.m.v. een mailtje.